Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ… «ΣΩΘΟΥΝ» ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Ευτυχώς η δυστυχώς, γνωριζόμαστε όλοι σε τούτη την χώρα. Όλα τα περιφανή ζωάκια του γωνιακού ευρωβαλκανικού μπαιλντισμένου κρατίδιου τούτου από την ίδια γούρνα πίνουν νερό, στον ίδιο μπιντέ πλένουν τα πισινάκια τους, στο ίδιο μικρόφωνο η πληκτρολόγιο απαγγέλλουν τα κάλαντα τους . (Γι αυτό, ας μην παραπονούνται και δαγκωκλαίνε μετά, όταν οι ίδιοι επί χρόνια έχουν ντελαλήσει τα σώψυχα τους-απαραίτητη σημείωση εισαγωγική τούτη και ειδοποιώ: ξεκινάω....)

θα κατεδαφιστούν τα κτήρια που βρίσκονται στην Ηρώων Πολυτεχνείου,στην πλευρά της θάλασσας, τα οποία λειτουργούν καφετέριες, η όχι τελικά ; Είναι η πιο πολυσύχναστη ερώτηση που μου απευθύνουν, σχετικοί και άσχετοι επί του θέματος, όταν τυγχάνει να με συναντήσουν «στη βόλτα».

Η ιστορία της εικόνας αυτής συνοπτικά έχει ως εξής: Eκατόν πενήντα εργαζόμενοι, οι οποίοι στη full σεζόν αυξάνονται σε 250, πέντε μαγαζιά και δύο εν αναμονή, ενοίκια που κυμαίνονται από 3.000 έως 3.500 ευρώ, εξώδικα, αγωνία, απειλές μηνύσεων , υπέρογκα προστίματα από τη Κτηματική Υπηρεσία , μια τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για κατεδάφιση...και ένα περιθώριο πέντε χρόνων από το υπουργείο στο Δήμο. Για το οποίο, βέβαια, η μισή Πάτρα τηλεφώνησε στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, συνθέτουν το τοπίο , εκεί όπου συναντώνται ορισμένα από τα πιο γνωστά της cafe, bar και club, με την καθυστέρηση νομοθετικής ρύθμισης της απαίτησης της πόλης για απόκτηση του θαλασσίου μετώπου της.

Και τώρα, πού βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, όλοι αυτοί οι πάσης φύσεως «προορατικοί», προφήτες, μελλοντολόγοι και «επιστημονικοί αστρολόγοι», προσπαθούν να λύσουν το κουίζ «στο ποιος θα επικρατήσει». Οι καταστηματάρχες ή ο ένας επιχειρηματίας και το ίδρυμα -που ακούγεται ευρέως- ότι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση της προσφυγής στο ΣΤΕ ;

Η δική μου πρόβλεψη,γιατί είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά, συνάδει με τα λόγια συνεργάτη μου, πιο συγκεκριμένα ισχυρού ατόμου του πολύ στενού κομματικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «όσο βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση αυτή, μπουλντόζα δεν πρόκειται να μπει στη μαρίνα της Πάτρας ». 

Τον καταλαβαίνω απόλυτα, από τη στιγμή μάλιστα που η μια μετά την άλλη οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και να φθάνει σε επίπεδα που ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καταγραφεί σε διάστημα.

Κι όλα αυτά για να μην έχει… πολιτικό κόστος η πρώτη φορά αριστερά.

Ξεκάθαρα πράγματα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...