Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Καλύτερα να ασβεστώνεις παρά να γράφεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Οι νόμοι της ζωής και της ψυχολογίας φίλοι μου είναι πολύ απλοί. Όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείσαι με κάτι, θα αρχίσεις να το βλέπεις παντού. Στον ύπνο σου, στον ξύπνιο σου, στις φαντασιώσεις σου, στα πιο υγρά σου όνειρα. Παντού. Έξις δευτέρα φύσις. Αν για χρόνια ασχολείσαι με κινούμενα σχέδια, τη Στρουμφίτα και τον Μελένιο θα βλέπεις παντού. Αυτή την τραγωδία βιώνουν τώρα και στο σάιτ της… αλήθειας, όπου και οι δεκατέσσερις (14) αναγνώστες παλεύουν να γίνουν δεκαπέντε (15) για να διώξουν τα φαντάσματα που στοιχειώνουν τα όνειρά τους.

Στο διά ταύτα τώρα..11 Φεβρουαρίου ήταν, όταν διέρρευσε -δια χειρός μου, στο «PatraGossip» - η είδηση περί εξαγοράς του Ακρωτήρι από τον Κώστα Μπερτάκη. Και οι πάντες εξεπλάγησαν από την «επιθετική συμπεριφορά» του. Για το λόγο ότι , όχι, μόνο δεν φοβάται την κρίση, αλλά την καταπολεμά κιόλας.

Βέβαια, κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι» συνέχισαν (με ζήλο σχεδόν ιεραποστολικό) την κατ’ επάγγελμα παραγωγή αφηγημάτων. Αφού πρώτα αποπειράθηκαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι Αργυρός-Ιακωβίδης «βρίσκονται στα μαχαίρια», τώρα κοιτάνε να βγάλουν δελτία τύπου για την «μάχη της Παραλιακής». Πετούν... την μπάλα στην εξέδρα , ισχυριζόμενοι πως, με το διαμορφωμένο τοπίο, θα βρισκόντουσαν ή ενδέχεται να βρεθούν μετέπειτα αντίπαλοι. Ο μεν Πέτρος στο Fantasia , ο δε Κωνσταντίνος το Ακρωτήρι. 

Ας πληροφορήσουμε λοιπόν τους «εισαγγελείς του πληκτρολογίου» (όπως και κάθε άλλον «μεγάλο μυθοπλάστη») πως έχουν τα πράγματα. Γνωρίζετε ήδη ότι το Φαντασία άνοιξε τις πύλες την αμέσως προηγούμενη βδομάδα, ενώ το  καλοκαιρινό club της παραλιακής είναι προγραμματισμένο για τις 1/6. Επομένως, όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ανάγνωση, θα συμπεράνει ότι μόνο με μπόλικη μυθοπλασία μπορούν να συσχετιστούν οι πρεμιέρες τους. Ως μαθητές του γκουρού των προφητειών έκαναν ακόμη μια απόλυτα… πετυχημένη πρόβλεψη στα χρονικά του σάιτ της… αλήθειας. 

Αυτά είναι τα δεδομένα της υπόθεσης και όχι τα διάφορα μυθεύματα και κατασκευάσματα που αφειδώς γράφονται από τους πρωταθλητές των αγωγών και των μηνύσεων (σε βάρος τους…) Οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να διατυμπανίσουν ότι λένε πάντα αλήθεια και μόνο την αλήθεια χωρίς φόβο…αλλά ΠΑΝΤΑ με πάθος, ακόμη και χωρίς να φοβούνται τη σύγκρουση με τους «κακούς», διατηρούν στο προσκήνιο την τεχνική της διαστρέβλωσης. 

Η μαζική παραγωγή μυθευμάτων δεν είναι ακριβώς ούτε δημοσιογραφία, ούτε ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...