Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ''ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ''



Ο δημοσιογράφος δεν μεταφέρει γκαγκστερικά μηνύματα. Τελεία. Δεν υπάρχει σ’ αυτό δεύτερη κουβέντα. Τελεία και παύλα. Ακόμα κι αν ο παραλήπτης του απειλητικού μήνυμα είναι γκάγκστερ, κάνει γκαγκστερική δημοσιογραφία, ο αμέτοχος σε βρωμοδουλειές ''συνάδελφος'' του αρνείται στο αφεντικό του τέτοιου είδους εκδούλευση.

Έχει παραπροχωρήσει το πράμα. Άλλος νταραβερίζεται με πολιτικούς άλφα εθνικής και κονομάει. Ο εν λόγω της ιστορίας μας, σύμφωνοι, είναι γνωστός στην πιάτσα ότι δουλεύει εκβιαστικά. Και ένα θύμα του, άτομο της χοντρής διαπλοκής και ιδιοκτήτης μέσων, πριν ανατινάξει το αυτοκίνητο του εκβιαστή, θέλει να τον προειδοποιήσει: ''Κόφτο, μέχρι εδώ, στην επόμενη ζεϊμπεκιά, στην άναψα...''.
Να βρει άλλον μεταφορέα του μηνύματος το ''θύμα'', όχι έναν δημοσιογράφο. Δεν είναι μόνον θέμα αρχής. Αλλοίμονο. Το βλέπεις και πρακτικά. Θέμα προσωπικής ασφάλειας του τσάτσου. Έτσι είναι. Τσατσαλίκι μαφιόζικου στυλ είναι ακόμα κι αν ο εκβιαζόμενος είναι ο καλός του έργου.
Υπ' όψιν το ''φαινόμενο'' της παραδημοσιογραφίας, όπως και της παραδικηγορίας, έρχεται από το παρελθόν. Δεν είναι γέννημα των μνημονιακών καιρών, λόγω ανεργίας και φτηνομισθών.
-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...