Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΝΑ ΜΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!




Το πρόβλημα είναι ότι οι φυλακές δεν χωράνε άλλους κακοποιούς. Πρόβλημα, όμως, είναι και ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι οι σεσημασμένοι εγκληματίες, που είναι περισσότερο από σίγουρο, ότι «έξω» συνεχίζουν τις ληστείες, τις μπούκες σε σπίτια και τις επιθέσεις σε ηλικιωμένους. Ε, όταν είσαι κράτος, σοβαρό και υπεύθυνο, όπως το ελληνικό, επιλέγεις ποιο από τα δύο προβλήματα να λύσεις. Όταν, βέβαια, έχεις αδυναμία αντικειμενική να δώσεις λύση και στα δύο προβλήματα μαζί.

Η επιλογή, λοιπόν, από την κυβέρνηση του Σύριζα ήταν να αποφυλακίζονται ακόμα και σκληροί βαρυποινίτες, χάρη στο γνωστό νόμο Παρασκευόπουλου, για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Με νόμο κράτους, του πρώτου Συριζαίου υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος βέβαια αργότερα, όταν πια δεν ήταν υπουργός, υποστήριξε πώς ήταν λάθος ο νόμος του. Ο οποίος ισχύει ακόμα.
Γι’ αυτό σε λίγες μόλις εβδομάδες, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου θα αρχίσουν να αποφυλακίζονται brand name κολεγιόπαιδα από Γεωργία, Αλβανία κι άλλες εξωτικές χώρες, συμμορίτες σε οργανωμένες ομάδες. Ένας και ένας. Οι συνδικαλιστές των αστυνομικών λένε «Εμείς τους συλλαμβάνουμε, αυτοί τους ελευθερώνουν».
Να μην συλλαμβάνουν άλλους! Μόνον έτσι δεν θα γίνεται αποφυλάκιση. Είπαμε. Και τα δύο προβλήματα μαζί δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Και να τους τσακώσουμε και να τους κρατάμε μέσα.
-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...