Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Περί των «πολεμίων» του Μπερτάκη: Fake news και old news, που πραγματικά αποσκοπούν;

Σχετική εικόνα

Δεν χρειάζεται να είσαι ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου, με το υψηλότερο IQ , να βρίσκεσαι εντός των τειχών, για να το ...πάρεις χαμπάρι . Παρότι η κορυφή του ανήκει, ωστόσο ο Κώστας Μπερτάκης δεν δείχνει καμία διάθεση εφησυχασμού και καθησυχασμού. 

Η τακτική του αυτή , να «γιγαντώσει» ακόμη περισσότερο, σε μια περίοδο μάλιστα που κανένας άλλος από τους άλλους της συνομοταξίας δεν παίρνει το ίδιο ρίσκο, όπως αναμενόταν, ενόχλησε (και συνεχίζει να ενοχλεί ) πολλούς! Κυρίως αυτούς που πρωταγωνίστησαν και έλεγχαν την μπίζνα του παιχνιδιού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με άλλα λόγια, αυτούς που θεωρούσαν τον εαυτό τους άτρωτο. Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη καθώς πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλοι πολέμιοι, οι οποίοι όμως πρώτα αποπειράθηκαν να μπουν στο άρμα του . Βλέποντας , λοιπόν , ότι δεν ευδοκίμησε τελικά η προσπάθεια τους να αποκομίσουν οικονομικά ή άλλα οφέλη, δεν το πολυσκέφτηκαν και έδρασαν με αθέμιτα μέσα. Η "μεθοδολογία" είναι πλέον γνωστή. Ρίξε, ρίξε "λάσπη", κάτι θα μείνει... 

Τουτέστιν, για να ανακόψουν αυτήν την πορεία, φροντίζουν να μιλούν ή να «διαρρέουν» διάφορα περί δυσλειτουργιών και παραλείψεων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού του. Για να καταλάβετε καλύτερα , θα γίνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοι. Με γελοία , κατευθυνόμενα και κυρίως χορηγούμενα άρθρα σε sites και blogs, που βεβαίως ελέγχονται από συγκεκριμένα πρόσωπα, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορούν το διαδίκτυο , κάνοντας λόγο για : «ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις» μεταξύ των συνεργατών του, για «πώληση» και πολύ προσφάτως «νωθρό» ξεκίνημα του Fantasia,στο ξεκίνημα Θεοδωρίδου-Ιακωβίδης, για «στημένο» λουλουδοπόλεμο στη Θεσσαλονίκη, και , κατά διάφορες χρονικές περιόδους, ότι «απορρίφθηκε» η πρόταση του στο ενδεχόμενο συνεργασίας με επώνυμους καλλιτέχνες. 

Μ΄αυτή την λογική που παραπέμπει ευθέως σε «κουκουλοφόρους», κάποιοι «γνωστοί-άγνωστοι» συνεχίζουν να δίνουν ρεσιτάλ εμπάθειας και ασχετοσύνης, παραβλέποντας τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφίας-ένας από τους οποίους είναι και η διασταύρωση της "είδησης". 

Από την άλλη, ένα παλιό ρητό λέει: «Η αλήθεια πάντα, στο τέλος, νικά το ψέμα»

Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη και ο πιο αδαής, ίσως ακόμη και παντελώς άσχετος να είσαι με τις παρασκηνιακές κινήσεις που κρίνουν το μέλλον της νυχτερινής διασκέδασης, συνειδητοποιείς ότι : Ένας από τους λόγους που o μέντορας του Παντελίδη βρίσκεται στο επίκεντρο των προπαγανδιστικών πρακτικών , είναι ότι δεν τους κάνει χατίρια. Και αναφέρομαι πλέον σε αυτούς που δεν χάνουν την ευκαιρία να προσποιούνται τους έγκυρους, τους έγκριτους και τους ελεύθερους. Οι περισσότεροι δεν είναι τίποτε από τα τρία.

Θα ήταν πολύ απλά τα πράγματα, αν ο κάθε εγωπαθής κατακριτής των πάντων, ο οποίος μεταμορφώνεται σαν τον χαμαιλέοντα, μια έτσι και μια αλλιώς, μας ενημέρωνε για ποιον δουλεύει.

«Είμαι ο τάδε και εργάζομαι για τον τάδε επιχειρηματία»

«Είμαι ο τάδε και στηρίζω μετά μανίας τον δείνα εφοπλιστή»

«Είμαι ο τάδε και συντάσσω τα δελτία τύπου του εν λόγω νυχτερινού κέντρου»

«Είμαι ο τάδε, συνεργάζομαι με κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό αλλά τα λεφτά τα παίρνω από όποιον μιλάει ελληνικά. Μεταξύ άλλων και από ..ψευτομοντέλες»

«Είμαι ο τάδε, έχω την επιμέλεια ειδησεογραφικού και ενημερωτικού portal , ενώ έχω και τα τυχερά μου από άλλες πηγές χρηματοδότησης»

«Είμαι ο τάδε και είμαι στο payroll καλλιτεχνών, pr-τζήδων και συναλλάσσομαι με κάθε είδους "νταραβεριτζήδες" που κομπάζουν ότι έχουν προνομιακές σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας ... και άλλων αρμόδιων φορέων. »

Αφού διευκρινίσω πως δεν δουλεύω για κανέναν -είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι να τα τινάξω-, θεωρώ πως είναι τίμιο να ενημερώνουν οι άνθρωποι το για ποιους δουλεύουν.Θα έπρεπε να το γράφουν σε κάθε κείμενό τους, να το λένε σε κάθε ομιλία τους και να το αναγράφουν στις σελίδες τους στα social media. 

Αυτό θα βοηθούσε αυτούς που τους διαβάζουν ή τους ακούν, να καταλαβαίνουν πόσο «ελεύθερες» είναι οι απόψεις τους».

Διότι φίλε αναγνώστη δεν υπάρχει χειρότερη φάρα από τους δημοσιογράφους. Οι πιο πουτάvες από τις πουτάvες, όπως έγραψε ο Paco Ignacio Taibo II.

Έχω γελάσει πολύ τα τελευταία χρόνια, μαθαίνοντας ποιος δουλεύει για ποιον ή για ποιους. Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή χώρα, και οι πάντες ξέρουν τους πάντες.

Πιστέψτε με, αν ξέρεις από ποιους πληρώνεται ο καθένας, είναι πολύ διασκεδαστικό να τον διαβάζεις ή να τον ακούς.

Μαθαίνεις να διαβάζεις και πίσω από τις λέξεις....

Καταλήγοντας, βλέπουμε ότι όλες αυτές οι ψεύτικες και κατευθυνόμενες ειδήσεις έχουν συγκεκριμένους σκοπούς και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φιλτράρισμα για να μην πέσει κανείς στην παγίδα. Καλό θα ήταν να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...