Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Forbes: Οι 15 Έλληνες κροίσοι

Forbes: Οι 15 Έλληνες κροίσοι


Ως γνωστόν και μετά το 2010 υπάρχουν πάρα πολύ φτωχοί Έλληνες. Όπως παραδέχονται και οι κυβερνήτες, η μεσαία τάξη ισοπεδώθηκε, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. 

Σε κάθε κύκλο κρίσης, πάντα οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όμως, υπάρχει και μία πάμπλουτη διεθνής ελίτ, η οποία έχει την τιμητική της μία φορά τον χρόνο. Όταν το γνωστό περιοδικό «Forbes» δημοσιεύει τον κατάλογο με τους πλουσιότερους-ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη. Οι Έλληνες, ως γνωστόν, βρίσκονται παντού, από τη Γροιλανδία μέχρι τη Γη του Πυρός και από τις Φιλιππίνες μέχρι το Κονγκό και τη Νότιο Αφρική. 



Ανάμεσα σε αυτούς τους Έλληνες υπάρχουν και 15 που ξεχωρίζουν διότι δεν είναι απλώς πλούσιοι αλλά είναι κροίσοι. Το περιοδικό «Forbes» κάνει την καταμέτρηση της προσωπικής περιουσίας του καθενός και όχι του εύρους της οικονομικής ισχύος του. Δηλαδή οι 15 αυτοί Έλληνες δεν διαθέτουν μόνο ιδιωτικές περιουσίες της τάξεως δισεκατομμυρίων, αλλά έχουν τη δυνατότητα οικονομικής επιρροής πολύ μεγαλύτερης από το μέγεθος της περιουσίας τους. 

Lloyd’s Awards: Οι καλύτεροι της ελληνικής ναυτιλίας – Προσωπικότητα της χρονιάς ο Β. Μαρινάκης

Μαρινάκης ναυτιλία

Σε μια λαμπρή βραδιά, παρουσία των μεγάλων ονομάτων της ελληνικής ναυτιλίας, απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία Lloyd’s Awards, τα οποία κατέδειξαν τον ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στην παγκόσμια ναυτιλία.

Εκτός από την Black Friday υπάρχει και η White Friday




H Black Friday μπήκε δυναμικά στη ζωή των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, αφού, εκτός από ταλιροφονιάδες, είναι και χάπατα, οπότε δεν είναι δύσκολο να τους πουλήσεις ό,τι πατσαβούρα σου έχει ξεμείνει, ενώ αυτοί έχουν τη βεβαιότητα πως έχουν πετύχει λαβράκι.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...