Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Tα «πάγωσε» όλα ο Μαρινάκης

Image result for ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ONE

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σφόδρα απογοητευμένος από το Bατερλώ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποφάσισε να αναστείλει το εγχείρημά του για την ίδρυση νέου τηλεοπτικού σταθμού μέχρι… νεωτέρας.


Όπου ως… νεωτέρα περιγράφεται η ημερομηνία εκκίνησης νέας διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΕΣΡ. Πότε θα είναι αυτή; Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης να διενεργήσει διαγωνισμό, θα ξεκινήσει το ΕΣΡ τη διερεύνηση του τοπίου και τις συζητήσεις με τον υπουργό Νίκο Παππά, ώστε να καταλήξει στον αριθμό των αδειών,.. στο είδος του διαγωνισμού και στο χρόνο διεξαγωγής του.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά θα απαιτήσουν χρόνο -και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κρατάει δεσμευμένα τα πρόσωπα, με τα οποία είχε συμφωνήσει. Έτσι, ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε το επόμενο βήμα και συμφώνησε να ενταχθεί στο δυναμικό του Αντέννα. Ενώ και ο Δημήτρης Μιχαλέλης -που είχε οριστεί διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Channel One- αποχώρησε και συζητά την επιστροφή του στη Realnews.

Το μόνο που απομένει προς έρευνα είναι αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτίθεται να συμμετάσχει και στο νέο διαγωνισμό -οψέποτε αυτός γίνει. Αν, δηλαδή, εξακολουθεί να θέλει να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σε μεγάλο βαθμό την απόφασή του θα κρίνει η απόφαση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών. Το bussinesplan που είχε ετοιμάσει αναφερόταν σε τοπίο με τέσσερα κανάλια, όπως προέβλεπε ο νόμος Παππά.

Αν το ΕΣΡ αποφασίσει ότι οι σταθμοί μπορεί να είναι 6, 7 ή 8 τι θα κάνει; Θα κρίνει ότι η συρρικνωμένη διαφημιστική αγορά είναι σε θέση να κρατήσει οικονομικά υγιή τόσα κανάλια; Ή μήπως όχι; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα τούτη την ώρα…

- από το aixmi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...