Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Μιντιακός πόλεμος για το δάνειο των 960.000 στον Κουρτάκη




Γιάνης Κουρτάκης: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν 

Mα, πόσο Μπογδάνος είσαι;




Μην νομίζετε πως δεν διαθέτει ευαισθησίες ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι. Βεβαίως κι έχει. Ανησυχεί για τον δολοφόνο Ρουπακιά, αν θα είναι ράκος μετά την... επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο από τη Μάγδα Φύσσα.

“Είπα στον Τσίπρα να σταματήσει τους Φίληδες αλλιώς τα μαζεύω και φεύγω”

Σαββίδης

Πριν λίγες ημέρες ο Ιβάν Σαββίδης με γραπτή του δήλωση ζητούσε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη μετά τα όσα είπε ο τελευταίος για την γενοκτονία των Ποντίων.

Welt: Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν διότι ο Τσίπρας έχει έναν νέο άσσο στο μανίκι

Welt: Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν διότι ο Τσίπρας έχει έναν νέο άσσο στο μανίκι - Media

Η ευρωζώνη περιμένει μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα, εντούτοις οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν προχωρούν. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν νέο άσσο στο μανίκι, εκτιμά η Welt.

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Kατάσχεσαν 100.000.000 ευρώ και όλα τα ακίνητα γνωστού καναλάρχη

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Kατάσχεσαν 100.000.000 ευρώ και όλα τα ακίνητα γνωστού καναλάρχη
Την κατάσχεση λογαριασμών 100.000.000 ευρώ καθώς και των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται σε ιδιοκτησία γνωστού καναλάρχη αποφάσισε ο εισαγγελέας Διαφθοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσόν των 100.000.000 ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του καναλάρχη, καθώς και τα περιουσιακά του στοιχεία, είναι προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.
Όπως αποκάλυψε στο Lykavitos.gr κορυφαία δικαστική πηγή, ο εν λόγω καναλάρχης δεν πρόκειται να προφυλακιστεί γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία έχουν βεβαιώσει επιστήμονες ενγωσμένου κύρους.

Σουηδία: Τέλος το 8ωρο - Έξι ώρες εργασία και πενθήμερη απασχόληση

Σουηδία: Τέλος το 8ωρο - Έξι ώρες εργασία και πενθήμερη απασχόληση
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες εργασίας προσομοιάζουν περισσότερο στον Μεσαίωνα, στη Σουηδία η εικόνα φαίνεται ιδανική στην αγορά εργασίας, με τις επιχειρήσεις να υιοθετούν την εξάωρη απασχόληση (χωρίς όμως περικοπή των μισθών). Ο λόγος γι' αυτό; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Σουηδοί μάνατζερ, οι υπάλληλοι που απασχολούνται λιγότερο είναι πιο παραγωγικοί και πιο συγκεντρωμένοι στην εργασία τους!

Έτσι το 8ωρο γίνεται 6ωρο και η πενθήμερη απασχόληση παραμένει πενθήμερη. Άρα το εβδομαδιαίο ωράριο ανέρχεται σε 30 ώρες απασχόλησης.

Το βρετανικό BBC δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ από τη σκανδιναβική χώρα η οποία συγκαταλέγεται, μεταξύ των πλέον φιλικών προς το επιχειρείν και των πλέον ανταγωνιστικών από οικονομικής απόψεως μεταξύ όχι μόνο των ευρωπαϊκών αλλά όλων των χωρών του πλανήτη.
Όπως μεταδίδει η Βρετανή δημοσιογράφος Μάντι Σάβατζ που ζει μονίμως στη Σουηδία και εργάζεται στην αγγλόφωνη εφημερίδα «The Local», την ιδέα της συντομότερης σε χρόνο αλλά εντατικότερης, αποδοτικότερης και πιο «εμπνευσμένης» απασχόλησης έχουν δοκιμάσει και εφαρμόζουν χρόνια τώρα αρκετές σουηδικές επιχειρήσεις. Τώρα απλώς η παλιότερη ιδέα έχει γίνει μόδα, εξηγεί η δημοσιογράφος.

Οι θρύλοι για τους σκανδιναβικούς εργατικούς νόμους και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας είναι πολλοί και εντυπωσιακοί. Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα χρόνια του οικονομικού φιλελευθερισμού και δη όταν εξέλιπε το φόβητρο του «υπαρκτού σοσιαλισμού», που ανάγκαζε τις δυτικές κυβερνήσεις να παίρνουν φιλεργατικά και εν γένει κοινωνικά μέτρα, η απίστευτα ευνοϊκή για τους εργαζομένους, για την οικογένεια, για τους πολίτες εν γένει νομοθεσία των σκανδιναβικών χωρών έχει κάπως χαλαρώσει προσαρμοζόμενη προς τις διεθνείς πιέσεις αποδόμησης των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Τα τσοντοσάιτ και τα προσχήματα




Πάνω από όλα η πλάκα. Να γελάμε για να επιβιώσουμε. Αλλά πλάκα με χτυπήματα σε τσοντοσάιτ που λειτουργούν προσχηματικά ως κοινωνικά, πολιτικά και ψευδεπίγραφα αθλητικά, εγώ προσωπικά την αποφεύγω. 

«Στον ΑΝΤ1 ένα από τα πιο καλά παιδιά της (δημοσιογραφικής) φάρας μας»




«Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης διαδέχθηκε τον Ιάκωβο Φιλιππούση ως επικεφαλής του αθλητικού στον ΑΝΤ1». 

Η δημοσιογραφία του Κώστα Νίτσου



«Να συνεχίσετε τον αγώνα σας. Η εντιμότητα είναι η καλύτερη πολιτική. Να μην υποκύψετε ποτέ σε τίποτα, να κρατήσετε την ανεξαρτησία της εφημερίδας σας με αίμα. Εγώ το κράτησα με αίμα και συμβουλεύω όλους να κρατάν την ανταρσία αυτή, να μην υποκύπτουν. Το δίδαγμα της δημοσιογραφίας της δικής μου ήταν αυτό, το ανυποχώρητο. 

Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Ρίξτε με για τα... σπίτια!



Εφιάλτης το ενδεχόμενο εξώσεων!!! Στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές γίνεται πάλι της... Κολάσεως. 

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...