Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σε… 200 χρόνια ο νικητής του Τζόκερ




Κληρώνει το τζακ ποτ στο Τζόκερ σήμερα και αναμένεται να μοιραστούν τουλάχιστον 4.900.000 ευρώ. 

Whatever say you Alexis…


Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο altsantiri.gr

Ντρέπεσαι να είσαι δημοσιογράφος




«Στο Χαλάνδρι βρέθηκα για ρεπορτάζ στις καφετέριες και μόλις έλεγα πως είμαι δημοσιογράφος με κοιτούσαν με άγριο βλέμμα».

Grexit: Ποιες χώρες είναι έτοιμες για το... διαζύγιο και ποιες μας θέλουν στην Ευρωζώνη;

Grexit: Ποιες χώρες είναι έτοιμες για το... διαζύγιο και ποιες μας θέλουν στην Ευρωζώνη;

Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής για την Ελλάδα είναι η πλέον κρίσιμη, με αρκετές χώρες να είναι έτοιμες να δώσουν το "πράσινο φως" για ένα Grexit! Δείτε σε infographic ποιες είναι υπέρ, ποιες κατά και ποιες... πιο μετριοπαθείς!
Το σενάριο του Grexit έχει επανέλθει για τα καλά στο τραπέζι και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού αυτό είπαν ουσιαστικά οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες μετά το πέρας της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Έθεσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ένα ξεκάθαρο δίλημμα: "Συμφωνία ή Grexit".

Τι λένε όμως οι χώρες σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο;

Η ιταλική La Stampa δημοσίευσε το τι πιστεύουν οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής σχετικά με το Grexit και το newsIT σας παρουσιάζει μέσα από ένα infographic το τι θέση παίρνουν οι χώρες
Υπέρ, κατά και... "καλύτερα όχι"!
 
Στα... υπέρ, λοιπόν, για το Grexit βρίσκονται οι εξής χώρες: Σλοβενία, Εσθονία, Γερμανία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λιθουανία, Λετονία, Βέλγιο, Αυστρία και Ολλανδία.

Οι συγκεκριμένες χώρες φαίνεται πως έχουν το Grexit... έτοιμο!

Στα κατά βρίσκονται οι εξής χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εκπρόσωπο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Ευρωκοινοβούλιο, με εκπρόσωπο τον Μάρτιν Σουλτς.

Τέλος, οι χώρες που λένε πως θα πρέπει να αποφευχθεί το Grexit αν είναι δυνατόν, είναι οι εξής: Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Πορτογαλία, αλλά και το Eurogroup, με εκπρόσωπο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. 


Πηγή: La Stampa, newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Έρανος - απάτη στο όνομα του "Χαμόγελο στο Παιδί"!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Έρανος - απάτη στο όνομα του

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από υποστηρικτές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, τη Χίο, τη Λάρισα και την Κέρκυρα, σχετικά με τους εράνους σε καφετέριες ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση γυναικών οι οποίες ως πλανόδιες πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου «Αγώνας για το Παιδί», εκδίδοντας διάτρητη απόδειξη εκδοτικού οίκου βιβλίων, πραγματοποιούν σχετικές πωλήσεις, αναφέροντας ότι μέρος των πωλήσεων αυτών θα διατεθεί στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Προκειμένου να καλυφθούν και νομικά, όπως αναφέρει το "Χαμόγελο", έχουν προβεί, εν αγνοία του οργανισμού, σε τραπεζική κατάθεση ποσού 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του οργανισμού, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει το σύνολο του ποσού που έχουν εισπράξει πανελλαδικά, χρησιμοποιώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο οργανισμός διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη συγκεκριμένη ενέργεια και έχει προβεί στις ενδεδειγμένες νομικές πράξεις, μεταξύ των οποίων σε κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του, γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και λεπτομερής οικονομικός απολογισμός του. 

Τέλος, το "Χαμόγελο" παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά, να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

ΚΑΙΡΟΣ: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος! Υψηλές θερμοκρασίες σ' όλη την χώρα!

ΚΑΙΡΟΣ: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος! Υψηλές θερμοκρασίες σ' όλη την χώρα!

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο ιονίου δυτικοί βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους τους 38 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου.



"Ελλάδα, η πιο... άτακτη μαθήτρια της Μέρκελ!"



"Τι έχουμε τελευταία ώρα; Μάθημα λιτότητας από τη Μέρκελ; Θα κάνω κοπάνα!" θα μπορούσε να είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που είναι σχεδόν στην ίδια μοίρα...

Όλα προκύπτουν από το σκίτσο του Matt Wuerker για το Politco.
Η Άνγκελα Μέρκελ, είναι η καθηγήτρια. Έχει στα χέρια της τον χάρακα για να... εκφοβίζει τους μαθητές της, το βλοσυρό ύφος και σηκώνει το δάχτυλο για να κάνει μάθημα.

Στον πίνακα, γραμμένη τρεις φορές η ίδια φράση: Η λιτότητα είναι καλή για μένα.
Μπροστά στον πίνακα, τρεις μαθητές... μίνιον: Η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Υπάρχει και ένα τέταρτο καρεκλάκι για έναν τέταρτο μαθητή. Είναι η Ελλάδα που κάνει... κοπάνα από το μάθημα λιτότητας και πηγαίνει, όλο χαρά και αναφωνώντας ΩΠΑ, προς την... (Gr)exit!



Πηγή: newsit.gr

Προς συγχώνευση οι ελληνικές τράπεζες - Τι σημαίνει αυτό για τις καταθέσεις

Προς συγχώνευση οι ελληνικές τράπεζες - Τι σημαίνει αυτό για τις καταθέσεις
Για συγχώνευση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε δύο κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο απόψεις αξιωματούχων που θεωρούν επιβεβλημένη την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
 Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ορισμένες μεγάλες ελληνικές τράπεζες μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν και να συγχωνευθούν, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του τομέα που θα ακολουθήσει μετά από μια διάσωση της χώρας.
Αξιωματούχος ανέφερε ότι οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες – η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Πειραιώς και η Alpha Bank – μπορεί να συγχωνευτούν σε δύο. Δεύτερο πρόσωπο σημείωσε ότι αν και οι συγχωνεύσεις τραπεζών είναι απαραίτητες, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μακροπρόθεσμα.
«Η ελληνική οικονομία έχει καταστραφεί. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζες πρέπει να αρχίσουν από την αρχή» είπε ο πρώτος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις αμέσως μετά από ένα πρόγραμμα διάσωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. «Η Κύπρος θα μπορούσε να είναι το μοντέλο», προσέθεσε.
Το Reuters εκτιμά πως μόλις επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας, θα δρομολογηθεί αναδιάρθρωση του τομέα με μια γρήγορη ανακεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων τραπεζών. Το δε ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αναδιάρθρωση του τομέα μπορεί να οριστικοποιηθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση.
Αν τελικά κλείσει κάποια τράπεζα, κάτι που θα διενεργηθεί από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, δεν θα επηρεάσει τους πελάτες καθώς οι καταθέσεις και οι λογαριασμοί τους θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη της τράπεζας, αναφέρεται στο δημοσίευμα
Το δημοσίευμα φιλοξενεί και την άποψη Έλληνας τραπεζίτη ο οποίος αναγνώρισε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ξεκινήσει νέα τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες και να θέσει και πάλι σε κίνηση την διαδικασία αναδιάρθρωσης, υποστήριξε ωστόσο ότι οποιαδήποτε συγχώνευση θα μείωνε τον ανταγωνισμό.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε στο Reuters πως ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ (SSM) παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες και είναι σε διαρκή επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδας.

fpress.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...