Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΟΑΣΕ: «Η απόφαση υπέρ Βγενόπουλου έχει μία ανατριχιαστική επίδραση στην ελευθερία των ΜΜΕ»


Καταδικάζει τη δικαστική απόφαση με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευση θεμάτων που αφορούν στις τραπεζικές πρακτικές στην Ελλάδα ο Οργανισμος για την Ασφάλεια και η Συνεργασία την Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δια της εκπροσώπου του για την ελευθερία των ΜΜΕ, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Από 20 Απριλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης




Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

O Λαρισαίος που θέλει να φέρει την Silicon Valley στον 'κάμπο'



Από τα πολλά success stories της ελληνικής ομογένειας, ξεχωρίζει η περίπτωση του Μάνου Σηφάκη για πολλούς λόγους: μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία και διέπρεψε στην Πενσιλβάνια της Αμερικής, στον δύσκολο τομέα των πολυμέσων και του μάρκετινγκ.

32 μήνες φυλάκιση στους Κουρήδες από τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis



Σε 32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 14.600 ευρώ στον καθένα είναι η ποινή που επέβαλε στις 30 Μαρτίου το δεύτερο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Ανδρέα Κουρή και τη μητέρα του Αγγελική για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis. 

Οι διεθνείς τοκογλύφοι του ΔΝΤ έχουν κερδίσει 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που χορήγησε στην Ελλάδα


Κέρδη 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014 έχει αποκομίσει το ΔΝΤ σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 4,3 δισ. ευρώ, εάν η Ελλάδα αποπληρώσει πλήρως το ΔΝΤ έως το 2024, αναφέρει η ίδια οργάνωση. 

Τζαμπατζήδες καναλάρχες, μάγκες με τα λεφτά μας


Κατά τα χρόνια της κρίσης τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ όχι μόνο αναπαρήγαγαν το σαθρό και δόλιο ιδεολόγημα του “μαζί τα φάγαμε” για να δεχθεί ο κόσμος τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου αλλά συντήρησαν τη δύναμή τους με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.

Δείτε τι έχει και τι δεν έχει το αφεντικό του MEGA , Γιώργος Μπόμπολας , στην κατοχή του! Το γράφημα που τα λέει όλα (PHOTO)


Πολλοί αναρωτιούνται τί έχει και τί δεν έχει ο Γιώργος Μπόμπολας. Ο «Jo Di» έφτιαξε ένα κατατοπιστικότατο γράφημα

Η Ζωή έβγαλε τα σκουλήκια από τις τρύπες τους! Η επιτροπή λογιστικού ελέγχου αποκαλύπτει τον …Σημίτη !


Αναρωτιέστε γιατί το μαύρο μέτωπο επιτίθεται με λύσσα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους;

Για αυτό είναι μεγάλος ηγέτης…

image

-Θα άρετε το εμπάργκο προς της Ελλάδα;
-Δεν γίνεται να άρουμε μόνο για μια χώρα το εμπάργκο αλλά… 
Μπορούμε να κάνουμε κοινές εταιρείες!!!

ΑΚΥΡΗ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ! Ούτε σήμερα δεν πτωχεύουμε!! Πήραμε 1,4 δισ. από τη δημοπρασία εντόκων


Πετυχημένη ήταν η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Τι σηματοδοτεί ο διθύραμβος Παπαχελά για την εμφάνιση Αλέξη στην Ρωσία;



Όχι, δεν ειναι κυβιστηση εμπρός στον ορυμαγδό αποκαλύψεων για τον τροπο δανεισμού. Οι ύμνοι του Φαλήρου δια στόματος μάλιστα Παπαχελά (που ποτέ δεν βγαίνει για πλάκα), σηματοδοτεί αλλαγή στάσης της Κομισιόν απέναντι στην κυβέρνηση. Θετική αλλαγή. Κρατήστε το και θα δείτε τις αμέσως επόμενες ημέρες τι θα συμβεί. Μέσα στον Απρίλη.


Το προκλητικό σκίτσο των Γερμανών που παρουσιάζει Πούτιν-Τσίπρα με… κουρέλια



Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel δημοσίευσε ένα άκρως ειρωνικό σκίτσο που αναπαριστά τον Αλέξη Τσίπρα να ζητιανεύει οικονομική βοήθεια από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Εξοργισμενη η Μερκελ για την φράση του Τσίπρα


Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά» και σύμφωνα με τους NYT, η δήλωση αυτή ενίσχυσε τις ανησυχίες της Ευρώπης (και ειδικά του Βερολίνου) ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είναι «απόδειξη των ρωγμών που δημιουργούνται στην ευρωπαϊκή ενότητα σχετικά με την πολιτική του Κρεμλίνου στο θέμα της Ουκρανίας»

Θετικά βλέπει το Μαξίμου τη διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών από Μαρινάκη, Αγγελοπούλου, Γιαννακόπουλο

Μαρινάκης - Γιάννα - Παύλος Γιαννακόπουλος

Η κυβέρνηση Τσίπρα – σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει αποφασίσει να αλλάξει ριζικά το χάρτη των ελληνικών ΜΜΕ. Χωρίς προκαταλήψεις ή τρικλοποδιές απέναντι στους παραδοσιακούς παίκτες των μιντιακών επιχειρήσεων… Με μοναδικό γνώμονα την αυτονόητη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης, δηλαδή, ότι όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο και το κράτος, χωρίς εξαιρέσεις, νομικά «παραθυράκια» ή άλλου είδους προνόμια… Η νέα κυβέρνηση έχει αποφασίσει και για τον κλάδο των ΜΜΕ ότι δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να εφαρμόσει τη νομοθεσία.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...