Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η ΝΔ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ!!!


ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ, ΜΙΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ...



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...

«Τενεκές ξεγάνωτος ο Σταύρος Θεοδωράκης»!..


Πως τον αποκάλεσε (πολλές φορές) ο Λάκης Λαζόπουλος ...

Στις 20 Απριλίου ανοίγει η ΕΡΤ ...


Κατατέθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την επανασύσταση της ΕΡΤ, προβλέποντας και την επαναφορά των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013.

Ψυχάρης: Κάντε ό,τι νομίζετε με τον Πρετεντέρη!..


Ποιοι του ζήτησαν να κόψει την εκπομπή του τηλεπαρουσιαστή στο Μega ...

Αλλάζει χέρια το Mega ...


Φουντώνει το ενδιαφέρον γύρω από το Mega, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον Πήγασο.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ : Έκκληση για δυο αδελφάκια που κινδυνεύουν στο Αγρίνιο !

epi-moro

Δύο αδερφάκια ηλικίας 3,5 χρονών και 2 μηνών, από χωριό του δήμου  Αγρινίου, πάσχουν από ρετινοβλάστωμα (κακοήθη όγκο) του δεξιού και αριστερού οφθαλμού.

Κάλιο αργά, παρά ποτέ! Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens!

Κάλιο αργά, παρά ποτέ! Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens!
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε στην ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν οι, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρηστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυριδης, Θεόδωρος Τσουκάτος, αλλά και 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση θα λογοδοτήσουν για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις.

Από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης απαλλάσσονται  80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα παιδιά του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.

Σημειώνεται ότι με το βούλευμα διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.
πηγή: naftemporiki.gr

Σιγά μην έλεγαν "όχι"! Λιγότεροι από 50 βο(υ)λευτές αρνήθηκαν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Σιγά μην έλεγαν

Λιγότεροι από 50 βουλευτές, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της Καθημερινής  αρνήθηκαν να παραλάβουν σήμερα το βουλευτικό αυτοκίνητο μόλις ολοκληρώθηκε η κλήρωση που διενεργήθηκε στο κοινοβούλιο προκειμένου να τους χορηγηθεί η συγκεκριμένη παροχή. Μεταξύ αυτών των βουλευτών είναι και ο κ. Γ Κουμουτσάκος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται, πως η κατάργηση ενός εκ των λεγόμενων βουλευτικών προνομίων ήταν ένα από τα πρώτα στοιχήματα της νέας Βουλής. Ενδεικτικό (και ως ένα βαθμό προφανώς «πρακτικού» χαρακτήρα) στοιχείο το οποίο δείχνει και το εύρος αυτού του «στοιχήματος», είναι πως ένας από τους κεντρικούς στόχους που η νέα κυβέρνηση έχει θέσει από την προεκλογική περίοδο κιόλας, δηλαδή το ποσό των 751 ευρώ ως κατώτατου μισθού –και μάλιστα «σταδιακά» εξαιτίας των δημοσιονομικών περιορισμών, υπολείπεται του μηνιαίου κόστους για την χρήση αυτών των αυτοκινήτων: Ειδικότερα, σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς υπολογισμούς, το κόστος αυτό ανέρχεται στα τουλάχιστον 849 ευρώ ανά μήνα για κάθε αυτοκίνητο που προορίζεται για κάθε έναν από τους εκλεκτούς των ψηφοφόρων.

ΤΩΡΑ: Μια ανάσα από την... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του μεγάλου μυστικού! Ανοίγουν ΟΛΑ τα στόματα της υπόθεσης... Γιακουμάκης! Νέα στοιχεία φωτιά! (VIDEO)

ΤΩΡΑ: Μια ανάσα από την... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του μεγάλου μυστικού! Ανοίγουν ΟΛΑ τα στόματα της υπόθεσης... Γιακουμάκης! Νέα στοιχεία φωτιά! (VIDEO)

«Γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο». Σε αυτή τη φράση οι συντάκτες του πορίσματος διοικητικής εξέτασης συνόψισαν το συμπέρασμά τους για όσα ο Βαγγέλης είχε βιώσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων από τους συμφοιτητές του.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απειλές, ξυλοδαρμούς, πράξεις εκφοβισμού και εξευτελισμού περιέγραψαν γλαφυρά οι 17 μάρτυρες που ερωτήθηκαν σχετικά με γεγονότα τα οποία γνώριζε η διοίκηση, ενώ υπήρχε και επίσημη ενημέρωση, εφόσον τη σχολή είχε επισκεφτεί και κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω πόρισμα, οι ποινές που είχαν επιβληθεί στην ομάδα των «Κρητικών μαθητών», περίπου δέκα άτομα, αφορούσαν υλικές ζημιές σε κτιριακές υποδομές και όχι τις απειλές και τις ενέργειες βίας κατά άλλων σπουδαστών που προκαλούσαν τον φόβο.


Χθες, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΟΓ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του με θέμα το συγκεκριμένο πόρισμα, αποφάσισε την αποστολή των στοιχείων στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ο Βαγγέλης -αλλά και άλλοι μαθητές- είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «εξευτελιστικής και απαράδεκτης», όπως σημειώνει μια μάρτυρας από τους «Κρητικούς». Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να «τραγουδήσει» όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες. Οπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.
Η διεύθυνση αποδέχεται ότι συνέβαιναν περιστατικά βίας, αλλά θεωρούσε ότι αρκούσε η αλλαγή δωματίου, συγκατοίκου (σ.σ.: οι σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων μένουν σε δωμάτια εντός της σχολής) και κάποιες συστάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για μείωση της ποινής για υλικές καταστροφές σε κάποιον από την «ομάδα» χωρίς να αναφέρεται το όνομα του πολιτικού, αλλά ότι κι ένας άλλος από τους Κρητικούς φέρεται να τράβηξε πιστόλι, απειλώντας ότι θα κρεμάσει έναν άλλο φοιτητή της σχολής από το παράθυρο.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή, epirusgate

Αχαϊα: Γενέθλια σήμερα για τον οδοντωτό! Γίνεται... 119 ετών!

Αχαϊα: Γενέθλια σήμερα για τον οδοντωτό! Γίνεται... 119 ετών!  Απο τις 10 Μαρτίου 1896
Είναι ο μόνος οδοντωτός σιδηρόδρομος στην Ευρώπη που ενώνει την θάλασσα με το βουνό!
Έχει χαρακτηριστεί, ως η έκτη θεαματικότερη διαδρομή με τρένο στον κόσμο.
Πρόκειται για το τρενάκι που ενώνει το Διακοπτό (0 m.) με τα Καλάβρυτα(750 m.), διασχίζοντας το εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού!!
Ο Οδοντωτός ήταν το μόνο μέσο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν τη δύσκολη από μορφολογικής άποψη διαδρομή.
Από το σταθμό του Διακοπτού, που βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας, έως τον αντίστοιχο τερματικό των Καλαβρύτων υπάρχει υψομετρική διαφορά της τάξης των 750 μέτρων, με κλίσεις που απαγορεύουν τη δρομολόγιση συμβατικών συρμών.
Το μήκος της γραμμής είναι 22.320 μέτρα, ενώ το μήκος των οδοντωτών τμημάτων φτάνει τα 3.400 μέτρα.
Ταυτόχρονα, με το μικρότερο πλάτος γραμμών (μόλις 75cm) στην Ευρώπη, η σιδηροδρομική υποδομή είναι διακριτική κ συμβιώνει αρμονικά με το θεσπέσιο περιβάλλοντα χώρο.
Ο Οδοντωτός κατασκευάστηκε κατά την χρονική περίοδο 1890-1896 επί κυβερνήσεως Χαρίλαου Τρικούπη.
Το έργο ολοκληρώθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες κ με ελλιπή τεχνικά μέσα. Γάλλοι, Ιταλοί κ Έλληνες τεχνικοί ανέλαβαν με την παραπάνω σειρά την αποπεράτωση του έργου.
Επιπλέον τεχνικά έργα της γραμμής είναι οι τοίχοι αντιστήριξης, 3 λίθινες επενδύσεις επιχωματώσεων, 6 σήραγγες, 25 μεταλλικές γέφυρες με 10-70 μέτρα άνοιγμα, 15 μεταλλικές γέφυρες με 3-10 μέτρων άνοιγμα, 9 λίθινες γέφυρες με τόξα 4-10 μέτρων, ακόμα και ανοιχτές από το ένα τοίχωμα σήραγγες λαξεμένες σε βράχο, λίθινες καμάρες για την διευθέτηση των υδάτων, φυλάκια και υδατόπυργοι.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν δείγματα εξαιρετικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.
Σήμερα έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο τεχνικό μνημείο.
Οι οδοντωτοί σιδηρόδρομοι εκείνη την εποχή θεωρούνταν τεχνολογικά πρωτοπόρα έργα.
Το πρώτο επίσημο δρομολόγιο της γραμμής πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 1896.Η συγκεκριμένη γραμμή υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη λόγω της προσφοράς μεταφορικού κ κοινωνικού έργου σε δυσπρόσιτες κ ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Αξίζει να αναφέρω ότι η γραμμή κ το τροχαίο υλικό αναβαθμίστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2008. Τέλος από τις αρχές Ιουνίου 2009 τα δρομολόγια εκτελούνται από τους νέους ελβετικούς συρμούς που παρέλαβε ο ΟΣΕ για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.Προσωπικά, σας προτείνω την διαδρομή διάρκειας 1 ώρας, τόσο για την ασύγκριτη ομορφιά του τοπίου όσο κ για την μοναδικότητα της οδοντωτής τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Το κόστος της διαδρομής είναι ελάχιστο για να συγκριθεί με το μεγαλείο της.
Πηγή: Αλέξης Λεχουρίτης odontotos.com

Πάτρα: "Βρέχει"... κλήσεις στο κέντρο της πόλης - Σαφάρι απο την τροχαία για την παράνομη στάθμευση

Πάτρα: "Βρέχει"... κλήσεις στο κέντρο της πόλης - Σαφάρι απο την τροχαία για την παράνομη στάθμευση Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους
Νέο σαφάρι σήμερα το πρωί απο τους άνδρες της τροχαίας Πατρών, που δεν σταμάτησαν να επιδίδουν κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα.
Στο ...στόχαστρο των ανδρών της τροχαίας οι σταθμεύσεις σε οδούς όπου γίνεται εκ περιτροπής, οπως η οδός Βότση. Όσα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε...λάθος σημεία του δρόμου είχαν στο παρμπρίζ τους και ένα χαρτάκι.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.
thebest.gr

Δουλειά σε 20.000 ανέργους με μισθό 751 ευρώ!

Δουλειά σε 20.000 ανέργους με μισθό 751 ευρώ! Πέντε προγράμματα απασχόλησης  από τον ΟΑΕΔ
Εργασία σε 19.460 ανέργους προσφέρουν πέντε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επειδή οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις, οι τοπικοί φορείς, αλλά και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν κάλυψαν το συνολικό αριθμό των προσφερόμενων θέσεων.
Σημειώνεται ότι τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους και μάλιστα έχουν «ρήτρες» εγγυημένης απασχόλησης ως και 4 χρόνια.
Η ανταπόκριση όμως που εκδηλώθηκε σε αυτά, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τοπικούς φορείς, είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ να βρίσκονται κενές 19.360 θέσεις για εργασία και άλλες 100 για απασχόληση με πληρωμένα «ένσημα» όσων είναι πλησίον της σύνταξης.
Συνολικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, 19.460 άνεργοι αλλά και εκατοντάδες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα πέντε προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι ανοιχτά για την υποβολή αιτήσεων και με εγκεκριμένη χρηματοδότηση!
Το στοιχείο, δε, που καθιστά αυτά τα προγράμματα πιο αποδοτικά από όσα εφαρμόζονται για την τόνωση της απασχόλησης είναι ότι απευθύνονται σε όλη την γκάμα των επιχειρήσεων, δηλαδή και σε μεγάλες αλλά κυρίως σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ιδίως αυτές των «μικρών» τοπικών κοινωνιών, όπου είναι πιο εύκολο να «περπατήσουν» καθώς οι άνεργοι μπορούν να «κινητοποιήσουν» τους εργοδότες για να τους απασχολήσουν με αμοιβαία οφέλη.
Οι μεν επιχειρήσεις θα λάβουν επιδότηση και μάλιστα σημαντικά αυξημένη από τον ΟΑΕΔ, ενώ οι άνεργοι θα ενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό και θα αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας. Μάλιστα, ο μισθός για τα εν λόγω προγράμματα βάσει του οποίου καταβάλλεται και η επιδότηση παραμένει στα 751,39 ευρώ, έπειταά από σχετική τροποποίηση.
Τα 5 ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που μπορούν να απορροφήσουν 19.360 ανέργους είναι:
1. Πρόγραμμα «Επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία 10.000 επιδοτούμενων ανέργων.
Στόχος του προγράμματος είναι η πρόσληψη από επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα επιδοτούμενων ανέργων δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας», προκειμένου να επανενταχθούν ταχύτερα στην αγορά εργασίας.
Δικαιούχοι: επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα
Ωφελούμενοι: 10.000 επιδοτούμενοι άνεργοι δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας
Κενές θέσεις: 9.000
Ποσό επιχορήγησης: Μέχρι το ανώτατο ποσό του επιδόματος ανεργίας για τους πρώτους μήνες (μέχρι τη λήξη του επιδόματος) και το 90% των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) μέχρι το ποσό (του μισθού) των 751,39 ευρώ
Διάρκεια: 24 μήνες συν 12 μήνες δέσμευση, δηλαδή ο εργοδότης που θα πάρει την επιδότηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να απασχολήσει τους ανέργους για ένα έτος μετά τη λήξη του προγράμματος. Η συνολική διάρκεια δηλαδή φτάνει τα 3 χρόνια.
2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες ΤοπΕΚΟ».
Το ποσό επιχορήγησης στον εργοδότη καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. * Δικαιούχοι: Επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι: 10.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι που διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΤοπΣΑΤοπΕΚΟ από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).
Κενές θέσεις: 9.500
Ποσό επιχορήγησης: 15 ευρώ την ημέρα για συμμετέχοντες κάτω των 25 ετών και 18 ευρώ την ημέρα για τους συμμετέχοντες άνω των 25 ετών (μέχρι 25 ημερομίσθια)
Διάρκεια: 4 μήνες συνολικά
3. Πρόγραμμα ειδικό τριετές ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
Δικαιούχοι: Επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα
Ωφελούμενοι: 2.300 εγγεγραμμένοι άνεργοι ΑμεΑ, αποφυλακισμένοι, απεξαρτημένοι
Κενές θέσεις: 800
Ποσό επιχορήγησης: Στο ύψος των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων που αντιστοιχούν μέχρι το ποσό (του μισθού) των 751,39 ευρώ
Διάρκεια: Τρία χρόνια επιχορήγηση συν ένα ένα χρόνο δέσμευση, δηλαδή απασχόληση συνολικά για 4 χρόνια
4. Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων ελευθέρων επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ατόμων και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
Ωφελούμενοι: Εγγεγραμμένοι άνεργοι ΑμεΑ, αποφυλακισμένοι, απεξαρτημένοι.
Κενές θέσεις: 60
Ποσό επιχορήγησης: 28.000 εϋρώ (προκαταβολή 7.000 ευρώ και 3.500 ευρώ ανά εξάμηνο)
Διάρκεια: Τρία χρόνια
5. Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση 2.500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (ΛΑΕΚ 1).
Δικαιούχοι: Επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα
Ωφελούμενοι: 2.500 άνεργοι πλησίον της θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (πρέπει είτε να απέχουν πέντε έτη από τη συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου για πλήρη σύνταξη είτε να τους υπολείπονται μέχρι 1.500 ένσημα). Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν τόσο οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει τις 4.500 ημέρες, αλλά δεν έχουν το όριο ηλικίας των 67 ετών, όσο και άνεργοι οι οποίοι δεν έχουν τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης (4.500 ημέρες) και πλησιάζουν στα 67 για να πάρουν σύνταξη.
Κενές θέσεις: 100
thebest.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...