Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ: «Σκάσε ηλίθιε, αυτή είναι η Ελλάδα»! (δείτε σκίτσο της Guardian-γροθιά στο στομάχι)

Μέρκελ

Φρανσουά Ολάντ:«Θεέ μου! Δες όλη αυτή την καταστροφή, την απόγνωση, το χάος και την αυξανόμενη ανθρώπινη δυστυχία. Και όλα αυτά εξαιτίας του καπρίτσιου και της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου. Πρέπει να δράσουμε ώστε να σταματήσουμε αυτή την εξελισσόμενη τραγωδία στην Ουκρανία».

Το BBC σχολιάζει Βαρουφάκη: «Γιατί πάτησε τη Γερμανία εκεί που την πονά»

Βαρουφάκης

«Γιατί ο Έλληνας Βαρουφάκης ανέφερε τους ναζί στο Βερολίνο», τιτλοφορείται άρθρο του BBC, σχολιάζοντας πως η νέα κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι έχει σκοπό για «μετωπική» με τη Γερμανία.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διώχνει από τα γραφεία τους στη Βουλή τους πρώην Πρωθυπουργούς

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διώχνει από τα γραφεία τους στη Βουλή τους πρώην Πρωθυπουργούς

Με... επιθετικό τρόπο ξεκινά η θητεία της Ζωής Κωνσταντόπουλου ως Προέδρου της Βουλής.

Ταξίδι-ΑΣΤΡΑΠΗ για τον Αλέξη Τσίπρα! Πού πάει την Δευτέρα;

Ταξίδι-ΑΣΤΡΑΠΗ για τον Αλέξη Τσίπρα! Πού πάει την Δευτέρα;
Τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάινμαν, θα συναντήσει την προσεχή Δευτέρα οπρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

"Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάινμαν, θα έχει την Δευτέρα, 09.02.2015, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η συνάντηση με τον κ. Βέρνερ Φάινμαν θα γίνει στη Βιέννη, στις 11:00 τοπική ώρα, και πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του Καγκελαρίου της Αυστρίας.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει την ίδια ημέρα στην Αθήνα".
newsit

Χιόνια στην Πάτρα τη Δευτέρα – Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία


Η Πάτρα μετά από δεκαετίες ίσως δει την προσεχή Δευτέρα …άσπρη ημέρα καθώς η πρόβλεψη που υπάρχει από τους μετεωρολόγους είναι πως ακόμα και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα θα χιονίσει με τον υδράργυρο να πέφτει συγχρόνως και στους – 7!!!
Ανάλογο σκηνικό αναμένεται και για την πόλη του Αιγίου όπου επίσης την πρώτη εργάσιμη της νέας εβδομάδας  η πρωτεύουσα της Αιγιάλειας.
Το χαμηλό βαρομετρικό ωστόσο θα δείξει τις προθέσεις του από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Σάββατο προς πρωινές της Κυριακής καθώς ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα με τα Καλάβρυτα  και την ορεινή Ασφάλεια να ντύνονται στα λευκά.
Ανάλογο σκηνικό θα επικρατήσει και στην Αιτωλοακαρνανία με την Άνω Χώρα Ναυπακτίας αλλά και το σύνολο της Ορεινής Ναυπακτίας να βρίσκεται από την Κυριακή σε λευκό κλοιό. 
patrastimes.gr

Άφαντοι οι ξένοι για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας

Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του πετρελαίου διεθνώς σε συνδυασμό με το δύσκολο και κοστοβόρο εγχείρημα της εξόρυξης του στη Δυτική Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που δεν θα τους επέτρεπε να κάνουν παιχνίδια, εξαφάνισε τις ξένες εταιρείες από  τον διαγωνισμό  των τριών χερσαίων οικοπέδων στην περιοχή.
Το δήθεν  ενδιαφέρον των Shell, Total και Repsol αλλά και της Enel που προκάλεσε τον διαγωνισμό, δεν εκδηλώθηκε ποτέ καθώς δεν προσήλθαν, όπως προέβλεπε η προκήρυξη, να καταθέσουν προσφορές – καταληκτική ημερομηνία  χθες - στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αποτέλεσμα της …εξαφάνισης των ξένων  εταιρειών , οι ελληνικές εταιρείες EΛΠΕ και Energean Oil είναι πλέον οι αποκλειστικές διεκδικήτριες των τριών χερσαίων οικοπέδων στη Δυτική Ελλάδα (Αρτας - Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου) για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Η υπαναχώρηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών αποδίδεται τόσο στη συγκυρία των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών του πετρελαίου όσο και στην αξιολόγηση του πολιτικού ρίσκου μετά τις δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για τους υδρογονάνθρακες, αφού πρόκειται για επενδύσεις με ορίζοντα 25ετίας. Η εξέλιξη εκπέμπει αρνητικό σήμα για τον διαγωνισμό των 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη όπου οι προσφορές αναμένεται να κατατεθούν τον Μάιο.
Θετική εξέλιξη πάντως θεωρείται η συμμετοχή στον διαγωνισμό των δύο ελληνικών εταιρειών ΕΛΠΕ και Energean Oil οι οποίες, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις τους σχετικά με τις προσφορές που κατέθεσαν, θα είναι ανταγωνιστές για το κοίτασμα Αρτας - Πρέβεζας, αφού το διεκδικούν και οι δύο. Τα ΕΛΠΕ διεκδικούν επιπλέον το κοίτασμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, που αποτελεί συνέχεια αυτού του Πατραϊκού Κόλπου, το οποίο έχουν ήδη αναλάβει, ενώ η Energean Oil διεκδικεί επιπλέον το κοίτασμα της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται πιο κοντά στο κοίτασμα των Ιωαννίνων όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί. Η περιοχή Αρτας - Πρέβεζας εμφανίζεται ως πλέον ελπιδοφόρα και αυτό γιατί οι γεωλογικές της δομές αποτελούν συνέχεια των γεωλογικών δομών της Αλβανίας όπου έχει εντοπιστεί ήδη κοίτασμα.
«Απόρροια του δηλωμένου ενδιαφέροντος του ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της χώρας» χαρακτηρίζουν την κατάθεση της προσφοράς τους τα ΕΛΠΕ στη σχετική ανακοίνωσή τους. Με το γεγονός ότι οι δύο περιοχές που διεκδικεί αποτελούν φυσική γεωλογική συνέχεια των Ιωαννίνων και του Κατάκολου, συνδέει την κατάθεση της προσφοράς της η Energean Oil. Παράλληλα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, αποτελεί «έμπρακτο δείγμα στήριξης της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης».
Την κατάθεση των προσφορών ανακοίνωσε και το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2289/1995, ενώ η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.
Πηγή: πληροφορίες και από kathimerini.gr
patrastimes.gr 

Πάτρα: Αυτός είναι ο 55χρονος που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία (ΦΩΤΟ)

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 55χρονου που την 17-01-2015 συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:
Τριαντάφυλλο Λιάπη του Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε την 10-10-1960, στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, ιδίως των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και καθιστά ευχερέστερη την πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του υπό κρίση αδικήματος και τη διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορουμένου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Από την αστυνομία υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones, CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
patrastimes.gr

Πανελευσινιακός – Απόλλων 71-72 (ΤΕΛΙΚΟ)


Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι "μελανόλευκοι" στο πρώτο εκτός έδρας ματς του β’ γύρου.
Ο Απόλλων Πατρών κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανελευσινιακού, 72-71 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που ήταν ντέρμπι απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.Με εύστοχο τρίποντο του Μουχάμεντ Ελ Αμίν 20'' πριν το τέλος πήραν τη νίκη με 71-72 επί του Πανελευσινιακού.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά η ομάδα του Νίκου Βετούλα είχε άλλη άποψη.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό στην αναμέτρηση καθώς με ένα επιμέρους σκορ 24-19 οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «λυγίσουν» την ομάδα της Ελευσίνας, πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Κορυφαίος για τους Πατρινούς ήταν ο Ελ Αμίν, ο οποίος για ένα παιχνίδι ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας 26 πόντους ενώ από κοντά ήταν και ο Γκάλογουεϊ, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους.
Για τον Πανελευσινιακό την παρτίδα προσπάθησε να σώσει ο Μάρκοβιτς με 16 πόντους αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.
Ο Πανελευσινιακός είχε ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, προηγήθηκε, ούτε άμυνα όμως έβγαλε ούτε την τελευταία επίθεση έβαλε.
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 30-38, 54-57, 71-72
Πανελευσινιακός (Κουστένης): Κοξ (0/1τρίπ.), Μίτροβιτς 9 (3/5τρίπ.), Τσακαλέρης (0/2δίπ.), Βασιλόπουλος 6 (2/5τρίπ., 1ρ., 5ασ., 2λ.), Λούμπι 13 (5/7δίπ., 5ρ.), Αθανασούλας 6 (3/5δίπ., 0/2τρίπ., 3ασ.), Μάρκοβιτς 16 (5/9δίπ., 0/1τρίπ., 6/6βολ., 12ρ., 1ασ., 2λ.), Δορκοφίκης 7 (1/4διπ., 2/5τριπ., 2ρ., 1ασ.), Ιωάννου (0/1δίπ.), Τζόνσον 7 (1/5διπ., 1/2τρίπ., 5ρ., 3ασ.), Αβραμίδης (0/1τριπ., 2ρ., 1κλ.), Σίμπσον 7 (2/2διπ., 1/4τριπ., 4ρ., 1ασ.)
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 7 (3/5διπ., 0/1τριπ., 3ρ., 3ασ., 2λ.), Γκάλογουεϊ 22 (7/10διπ., 2/4τριπ., 2/5βολ., 5ρ., 4ασ., 4λ.), Πεν 6 (2/3δίπ., 0/2τριπ., 4ρ., 2ασ.), Φιτζπάτρικ 5 (0/2δίπ., 1/6τρίπ., 3ρ., 1ασ., 2κλ.), Αντωνάκης (0/1τρίπ.), Μπατής 4 (1/5τριπ., 4ρ., 1ασ.), Ελ Αμίν 26 (7/10διπ., 2/5τριπ., 6/6βολ., 3ρ., 4ασ.), Μολφέτας, Νιφόρας, Γεωργαλλής 2 (1/1διπ., 0/2τριπ., 2ρ.)
patrastimes.gr

Έρχονται ΠΟΛΙΚΕΣ θερμοκρασίες! Στην "κατάψυξη" η χώρα από το βράδυ της Κυριακής! Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρά καιρικά φαινόμενα!


Σφοδρή κακοκαιρία περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Το απίστευτο πανό του Γερμανού διαδηλωτή για τους Έλληνες που κάνει τον γύρο του διαδικτύου! (PHOTO)


Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία που δείχνει έναν Γερμανό διαδηλωτή να ζητά… συγγνώμη από τους Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τι είναι οι ΜΟΜΑ που ανασυγκροτεί ο Καμμένος! Η ιστορία, η προσφορά τους και ο λόγος που καταργήθηκαν!(PHOTOS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τι είναι οι ΜΟΜΑ που ανασυγκροτεί ο Καμμένος! Η ιστορία, η προσφορά τους και ο λόγος που καταργήθηκαν!(PHOTOS)

Τι ακριβώς είναι οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως, που δήλωσε ότι ανασυγκροτεί ο Πάνος Καμμένος. Ποια η προσφορά τους και γιατί καταργήθηκαν.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Δεν έχει ξαναγίνει. Ο κόσμος κατεβαίνει στο Σύνταγμα για να υποστηρίξει την κυβέρνησή του! Ο Έλληνας είναι και πάλι υπερήφανος!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Με 2 Έλληνες ολιγάρχες και έναν πασίγνωστο πολιτικό στην ΦΥΛΑΚΗ ο Αλέξης Τσίπρας στο Eurogroup!


Mιλάμε για πολιτικό θρίλερ με σασπένς χωρίς προηγούμενο.

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...