Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

" Η νύχτα μας είπε ..καληνύχτα "

 

Επί της ευκαιρίας της συνάντησης που είχα πριν λίγες ώρες με ένα καλό μου φίλο και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές της πόλης , στην συζήτηση που αναπτύξαμε , με προβλημάτισε μια χαρακτηριστική του ατάκα . "Ηλία , η νύχτα μας είπε καληνύχτα" . Ήταν η στιγμιαία του απάντηση σε ερώτηση μου για το πως κρίνει τις εξελίξεις στο νυχτερινό γίγνεσθαι . 

"Η νύχτα μας είπε καληνύχτα" . Δυστυχώς , γιατί αυτή είναι η πικρή αλήθεια , η κρίση του αντικατοπτρίζει με ρεαλισμό και αντικειμενικότητα την οδυνηρή κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος της νυχτερινής διασκέδασης . Κάθε πέρσι και καλύτερα , με τα κέντρα διασκέδασης ( από μπαράκια , club , μέχρι μπουζούκια ) να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον αγώνα της επιβίωσης . Με τα υπέρογκα έξοδα να τρέχουν ( Νοίκι , πληρωμές προσωπικού , κάβα , ασφάλιση εργαζομένων - όσα τουλάχιστον διαθέτουν ) είναι αδύνατον να ισοσκελιστούν μόνο μέσω των  Σαββάτων . Γιατί , μπορεί τα κέντρα διασκέδασης να ανοίγουν και τις Παρασκευές , όμως ανοίγουν μόνο για τα μάτια του κόσμου , αφού .. μηδέν εις το ταμείο . Πάντως , ακόμη και τα Σαββατόβραδα που τα έχρισα ως την ημέρα εξιλέωσις και κάλυψης των "τρυπών" , ο τζίρος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα . 

Μακάρι να βγω ψεύτης και κινδυνολόγος , όμως με την είσοδο του 2016 , όπου εκεί αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα στο χώρο της νύχτας , κάποιοι επιχειρηματίες θα βρεθούν προ εκπλήξεως . 

Με άλλα λόγια .. " Η νύχτα μας είπε καληνύχτα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...