Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τεστ αξιολόγησης για χαρισματικά παιδιά στην Πάτρα!


Από το 1985, το Κέντρο για Ταλαντούχα και Χαρισματικά Παιδιά εντοπίζει ταλαντούχους μαθητές από τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου με βάση το School and College Ability Test (SCAT). Το τεστ αυτό φέτος πραγματοποιείται και στην Ελλάδα με αρκετά σημεία διεξαγωγής σε όλη την Ελλάδα.  
Το CTY Greece του κολεγίου Ανατόλια ξεκινά τη λειτουργία του από την άνοιξη του 2014 και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. «Το πρόγραμμα», όπως εξηγεί ο διευθυντής του Κέντρου Αντώνης Αποστόλου, «έχει στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες και στα ενδιαφέροντά τους».
Οι εξετάσεις στην Πάτρα θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και η αποστολή αίτησης, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του CTY www.cty-greece.gr.
Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχουν οδηγίες για την εξέταση SCAT όπως και  δείγματα του τεστ.
Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να αποσταλεί με φαξ στο 2310 327 500 ή ηλεκτρονικά στο cty@anatolia.edu.gr
Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 253, www.cty-greece.gr
http://happyweek.gr/

Σεισμούς σε οχτώ περιοχές της Ελλάδας περιμένουν οι σεισμολόγοι [χάρτης]


Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των κατοίκων της Κεφαλλονιάς, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 17 χλμ δυτικά του Ληξουρίου. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν πρόκειται για... ισχυρό μετασεισμό ή για νέα σεισμική δόνηση.
Την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι προβλέπουν ότι ισχυροί σεισμοί άνω των έξι Ρίχτερ θα σημειωθούν «με ορίζοντα δεκαετίας» σε οκτώ περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι σεισμολόγοι μελετούν τις περιοχές αυτές συστηματικά, προκειμένου να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των πολιτών. Οι «σεισμογενείς πηγές», όπως τις χαρακτηρίζουν, βρίσκονται σε όλο τον ελλαδικό χώρο, θαλάσσιο και χερσαίο. Στην κορυφή φυσικά βρίσκονται Κεφαλλονιά – Ζάκυνθος – Ιθάκη.
Οι «σεισμογόνες πηγές», όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, εκτείνονται σχεδόν σε όλο τον ελλαδικό χώρο, θαλάσσιο και χερσαίο, «διασχίζονται» από μεγάλα σεισμικά ρήγματα, τα οποία δίνουν και τους ισχυρούς σεισμούς. Τα εν λόγω ρήγματα βρίσκονται υπό συνεχή επιστημονική παρακολούθηση. Στην κορυφή όλων οι Κεφαλονιά - Ζάκυνθος - Ιθάκη, δηλαδή το τόξο όπου καταγράφεται η υψηλότερη σεισμικότητα από το Γιβραλτάρ έως το Βιετνάμ και από τον Βόρειο μέχρι τον Νότιο Πόλο.


koolnews

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...