Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Εκδίδομαι για να μεγαλώσω τα παιδιά μου». Εξομολόγηση σοκ από 37χρονη !

Η γυναίκα που ζει στην Κρήτη και ανοίγει την καρδιά της για τους λόγους που την οδήγησαν στα μονοπάτια της πορνείας!

Η 37χρονη Ελβίρα (το όνομα δεν είναι πραγματικό, για ευνόητους λόγους) ζει στην Κρήτη 8 χρόνια και πλέον, ακολουθεί το αρχαιότερο επάγγελμα. Σύμφωνα με την ίδια που δέχτηκε να μιλήσει στο flashnews.gr, εκδίδεται λόγω μεγάλης ανάγκης και για να
στηρίξει τα παιδιά της.
Δημοσιογράφος: Έχεις Παιδιά;

37χρονη: Βέβαια, έχω τρία παιδιά που ζουν με τη γιαγιά τους, τη μητέρα μου δηλαδή.
Δημοσιογράφος: Γιατί δε ζουν μαζί σου;
37χρονη: Κοιτάξτε, με τον άντρα μου δεν είμαστε μαζί, μ’ εγκατέλειψε με τα παιδιά και έφυγε … πριν αρκετό καιρό … δε γνωρίζω ακόμα και σήμερα που, ακριβώς, βρίσκεται. Έτσι, πήρα την απόφαση να έρθω Ελλάδα, να ψάξω για δουλειά. Δεν ήταν εύκολο να έρθουμε οικογενειακώς.
Δημοσιογράφος: Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις;
37χρονη: Οι δυσκολίες που συναντώ είναι πολύ μεγάλες! Βλέπετε η δουλειά που κάνω για να καταφέρω να μαζεύω χρήματα και να στέλνω πίσω στην πατρίδα δεν είναι και τόσο εύκολη. Όταν ήρθα πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη συνέχεια στη Κρήτη, έψαξα πάρα πολύ για να βρω δουλειά. Στην αρχή, δούλεψα λάντζα σε κάποια μαγαζιά και αργότερα απασχολήθηκα σε σπίτια ηλικιωμένων για τη φροντίδα τους. Τα πράγματα, όμως, άρχισαν να δυσκολεύουν και έμεινα αρκετό καιρό χωρίς δουλειά … επειδή είμαι και ξένη δεν με προτιμούσαν στις δουλειές. Έτσι, ξεκίνησα να εκδίδομαι, όπως το λέτε εσείς εδώ, για να στηρίξω τα παιδιά μου…
Πηγή : flashstars.gr

Διαβάστε ένα προς ένα όλα τα έξοδα της τελετής έναρξης! Πόσα πήραν οι παρουσιαστές, οι μουσικοί και ο σκηνοθέτης




Πόσο τελικά στοίχισε στο Δήμο Πατρέων, η Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού; Τις τελευταίες ημέρες η φημολογία δίνει και παίρνει και τα νούμερα που διακινούνται δεξιά κι αριστερά από σχετικούς και ασχέτους, παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση.

Ενώ ακούγονται και ποσά, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Το μεγαλύτερο κόστος από όλους τους συμμετέχοντες, ήταν αυτό της ηχοφωτιστικής κάλυψης των εκδηλώσεων, που ανήλθε σε 11.420 ευρώ (Ανδρέας Πάτσης), ακολούθως η αμοιβή του συγκροτήματος «Μέλισσες», που ανήλθε σε 4.400 ευρώ (συν ΦΠΑ) και η αμοιβή του σκηνοθέτη Τότη Φαφούτη, που έφθασε τα 3.000 ευρώ συν ΦΠΑ. (πέρσι ο τελευταίος είχε αμοιφθεί με 6.000 ευρώ)

Όλα τα υπόλοιπα κόστη, έχουν ως εξής: (Οι τιμές είναι χωρίς το Φ.Π.Α)

-Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων: 1.550 ευρώ

-Σαλτιμπάγκοι (Μαρία Βάρσου): 2.000 ευρώ

-Κώστας Μάγνης (κείμενα): 200 ευρώ

-Γιάννης Πετρούτσος (ηθοποιός): 100 ευρώ

-Τζίμης Πολίτης (ηθοποιός): 100 ευρώ

-Διαμονή συγκροτήματος «Μέλισσες»: (ξενοδοχείο «Βυζαντινό») 290 ευρώ

-Πυροτεχνήματα (Κανελλόπουλος): 2.000 ευρώ

-Πατάρια: 2.500 ευρώ

-Κατερίνα Τσουκαλά (παρουσίαση): 200 ευρώ

-Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια (Όλγα Μοσχόβου): 500 ευρώ

-Στολισμός-διάφορες αγορές: 600 ευρώ

-Αγορές, μπαλονιών, σφυριχτρών, αξεσουάρ ενδυμασίας Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, επιμέλεια εμφάνισης καλλιτεχνών, ντεκόρ πλατείας: 500 ευρώ

-Αγορά καπέλων για χορευτικό: 300 ευρώ

-Απρόβλεπτα έξοδα: 500 ευρώ.


Τελικό σύνολο: 29.860 ευρώ

Πηγή : http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/

ΠΙΝΑΚΑΣ: Διαβάστε πόσο πληρώνουν ενοίκια καταστηματάρχες στο κέντρο της Πάτρας




Μπορεί η κρίση να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας, μπορεί η αγορά ακινήτων να βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, μπορεί όντως η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών να έχει ρίξει τις τιμές των μισθωμάτων, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που... εξακολουθούν να βγάζουν μάτι!

Ιδιοκτήτες ακινήτων που θεωρούν πως «έπιασαν τον Πάπα...» επειδή κληρονόμησαν ακίνητο - φιλέτο στο κέντρο της πόλης και ζητούν... τα μαλλιοκέφαλά τους για ενοικίαση!

Χαρακτηριστικό ότι ιδιοκτήτης ακινήτου π.χ. στην οδό Γούναρη ο οποίος έχει πολλά χρήματα, αρνείται να το ενοικιάσει αν δεν του καταβάλουν το ποσό των 1500 ευρώ (λες και το έχει στην οδό Μαιζώνος)! Προτιμά λοιπόν να το κρατά κλειστό (ξενοίκιαστο) εδώ και ένα χρόνο! Περιμένοντας... την «καλή»!

Ποια είναι όμως τα ενοίκια στο κέντρο της Πάτρας;

Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αγίου Νικολάου (μικρό μαγαζί) έχει ενοίκιο 4.500 ευρώ το μήνα!

Άλλη καφετέρια που λειτουργεί απέναντί της... 6.000 ευρώ το μήνα!

Κατάστημα οπτικών σε πεζόδρομο 2500 ευρώ μηνιαίως, και άλλο κατάστημα οπτικών επίσης σε πεζόδρομο αλλά σε τμήμα του όχι και τόσο εμπορικό 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο ιδιοκτήτης μικρό παραδοσιακό εμπορικό κατάστημα που κάποτε λειτουργούσε στην οδό Αγίου Ανδρέου και στη συνέχεια μετακόμισε σε πεζόδρομο πληρώνει 2.600 ευρώ το μήνα.

Εμπορικό κατάστημα με δώρα συνολικής έκτασης 28 τετραγωνικών μέτρων σε πεζόδρομο... 1200 ευρώ μηνιαίως!

Καφετέρια που λειτουργεί σε διασταύρωση πεζοδρόμων πάνω από 20 χρόνια καταβάλλει ενοίκιο 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Αρτοποιείο σε πεζόδρομο πληρώνει 3.500 ευρώ για κατάστημα 60 τετραγωνικών μέτρων, ενώ συνάδελφός του 2.600 ευρώ για ένα μικρότερο κατάστημα.

Στην οδό Μαιζώνος κοντά στην Ζαϊμη, εμπορικό κατάστημα καταβάλει 1800 ευρώ.

Στην οδό Ερμού και Ρήγα Φεραίου κατάστημα πληρώνει 4.800 ευρώ.

Πριν την κρίση ενοίκιο 22.000 ευρώΤα ενοίκια στους πεζοδρόμους Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου και τις γύρω περιοχές παραμένουν υψηλά, έστω και αν πριν την κρίση ήταν ακόμη υψηλότερα. Και ποιος δεν θυμάται καφετέρια στην Αγίου Νικολάου που έκλεισε γιατί πλήρωνε εν έτη 2008 22.000 ευρώ ενοίκιο! Άλλος ιδιοκτήτης καφέ (εκείνη την εποχή) κατέβαλε για το μισό σε έκταση κατάστημα από το προηγούμενο... 8000 ευρώ το μήνα! Υψηλά όμως είναι και τα ποσά που ζητούνται ως «αέρας» για την ενοικίαση καταστημάτων στις παραπάνω περιοχές, ενώ θα πρέπει να τονισθεί πως γίνονται (σε ορισμένες περιπτώσεις) ακόμη και εκβιασμοί σε επιχειρηματίες ώστε να φύγουν για να έλθουν άλλοι! Κάποιοι βέβαια την «πατάνε»! Γιατί κάνουν συμφωνίες με επιχειρηματίες από άλλες περιοχές, νοικιάζουν τα καταστήματά τους με αυξημένες τιμές, όμως κάποιοι δεν τους πληρώνουν, εξαφανίζονται και... άντε να τους βρεις... στην Κέρκυρα (π.χ.).

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

58χρονος δικηγόρος από την Πάτρα ο άνδρας που έπεσε από τη Γέφυρα




Από την Πάτρα ο άτυχος άνδρας που έκακε σάλτο θανάτου χθες απο τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Πρόκειται για γνωστό πατρινό δικηγόρο Ιωάννη Καρελά του Παναγιώτη 58 χρόνων . Η είδηση της αυτοκτονίας του έπεσε σαν κεραυνός στους νομικούς κύκλους της περιοχής.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο κατάστρωμα της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ανάμεσα στους πυλώνες Μ1 και Μ2.

Τον άνδρα είδε να πέφτει στη θάλασσα εργαζόμενος στην Κοινοπραξία "Γέφυρα" και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Που κάνει η Λουξ επένδυση 33 εκατομμυρίων ευρώ ;




Μία νέα εταιρεία ίδρυσε η οικογένεια Μαρλαφέκα, ιδιοκτήτρια της Λουξ. Πρόκειται για την εταιρεία Φυσικό ΑΒΕΕ, η οποία συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και μεταξύ άλλων σκοπός της είναι η βιομηχανική κατασκευή, παραγωγή, εμπορία και αποθήκευση αναψυκτικών, χυμών, ποτών, εν γένει μη αλκοολούχων ποτών και συναφών ειδών αλλά και η εμφιάλωση, εμπορία και αποθήκευση νερού σε κάθε μορφή αυτού.

Στην Φυσικό ΑΒΕΕ θα ενταχθεί και η νέα επένδυση που θα υλοποιηθεί στο Αίγιο, ύψους 33 εκατ. ευρώ.  Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται αισιόδοξη ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την έναρξη κατασκευής της νέας πρότυπης μονάδας παραγωγής αναψυκτικών και χυμών.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της Λουξ εστιάζει στη διεύρυνση των εξαγωγών της. Ηδη η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι σημαντικό, καθώς και σε Παναμά, Κίνα και Ισραήλ. Σε ώριμο στάδιο εκτιμάται ότι βρίσκονται οι συζητήσεις για διείσδυση της εταιρείας στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, της Ν. Αφρικής, της Ταϊβάν και της Σαουδικής Αραβίας, όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη. Παράλληλα, η εταιρεία, όπως αναφέρει το Κέρδος, επιδιώκει την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην αγορά της Κύπρου, που είχε ανακοπεί από τον περασμένο Απρίλιο λόγω των οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

Στόχος της Λουξ για την προσεχή πενταετία είναι οι εξαγωγές να αποτελούν το 10% του κύκλου εργασιών της. Οσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, την τελευταία 5ετιία υπάρχει συνεχής αύξηση τζίρου, στα επίπεδα του 28,5%, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της είναι μηδενικός. Ο κύκλος εργασιών της το 2012 διαμορφώθηκε στα 24,8 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 αναμένεται περί τα 27 εκατ.

Σημειώνεται ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά η λουξ Cola είναι χορηγός στο τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου Loux Cola Pro Series 2014 υπό την αιγίδα της PES League. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τουρνουά, θα αναμετρηθούν 256 παίκτες. Συνολικά θα διεξαχθούν 6 προκριματικά στις μεγαλύτερες πόλεις τις Ελλάδος.

Πέρα από τα μεγάλα χρηματικά ποσά και δώρα του τελικού, οι 2 πρώτοι φιναλίστ θα κερδίσουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται κάθε χρόνο και που πέρυσι μοίρασε 15.000 ευρώ στους νικητές.

Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr



Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...