Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ν. Οικονομόπουλος: Είμαι εδώ για να βρει η Πάτρα και πάλι την ταυτότητά της


Η επίσημη εκδήλωση της υποψηφιότητας του Νίκου Οικονομόπουλου για τον Δήμο Πατρών
πραγματοποιείται αυτην την ώρα στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Αστηρ στην Πάτρα. «Η πορεία μας για μία Πάτρα δυνατή χρειάζεται ενεργούς πολίτες, νέους και ικανούς ανθρώπους. Πιστεύουμε, ελπίζουμε, κερδίζουμε την πόλη που αγαπάμε». Ο γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος αποτελεί μια απο τις καλύτερες επιλογές για τον Δημαρχιακό θώκο της Πάτρας γι αυτό και ο κόσμος τον ακολουθεί και τον στηρίζει.
Για περισσότερα : www.contraseolous.gr

Πάτρα: Η Αστυνομία "ξεσκονίζει" το πιστόλι τύπου ζάσταβα που βρέθηκε στο σπίτι της Οβρυάς


Τα αποτελέσματα του ελέγχου του πιστολιού που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας από την Οβρυά όπου χθες εκτυλίχθηκε σοβαρό επεισόδιο με τραυματίες αστυνομικούς, περιμένουν με ενδιαφέρον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι της οικογένειας, τέσσερα μέλη της οποίας έχουν συλληφθεί (πατέρας και τρεις γιοι), βρέθηκε εκτός των άλλων και πιστόλι "Ζάσταβα", καθώς και εφτά σφαίρες των 9mm. 

Ο τύπος του πιστολιού παραπέμπει σε όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αιματηρές επιθέσεις. 

Για το λόγο αυτό, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε άμεσα το πιστόλι για βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας προκειμένου να διακριβωθεί αν το συγκεκριμένο έχει στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί. 

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι πιστόλια ανάλογου τύπου, κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά και όπως πρόσφατα έχουμε αναρτήσει, κοστίζουν 1500 ευρώ. 

Πηγή: syfados

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ – ΜΕ 1000 ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 30-50 ΕΥΡΩ‼!


Εκεί μάς καταντήσανε: Πατρινοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα υποτυπώδες μεροκάματο, συλλέγουν από το δρόμο καπάκια από πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούν για ανακύκλωση!...
Μοιάζει απίστευτο, αλλά στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης και της απόγνωσης, οι πολίτες μετέρχονται κινήσεων απελπισίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ασήμαντο «χαρτζιλίκι»...
Και πραγματικά κάνουμε λόγο για αμελητέο ποσό, αν σκεφθεί κανείς ότι κάποιος για την περισυλλογή 1.000 καπακιών, θα λάβει από 30-50 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα καπάκια.
Τα περιζήτητα καπάκια, είναι τα πλαστικά πώματα από τα πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αφού μαζευτούν, στην συνέχεια διατίθενται με άκρα μυστικότητα από τους «καπακοσυλλέκτες» σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία – σοκ!
Πόσο δύσκολο είναι όμως, κάποιος να μαζέψει αυτά τα καπάκια;
Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, (Beach Environmental Awareness Campaign Hawaii, B.E.A.C.H. ), τα καπάκια «κατακλύζουν» τις πόλεις:
Είναι ένα από τα 10 αντικείμενα που βρίσκονται συχνότερα στα σκουπίδια παραλιών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καθαριότητας, και κατά σειρά έρχεται, δεύτερο μετά τα αποτσίγαρα, στη λίστα με τα πιο συχνά πεταμένα αντικείμενα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η οργάνωση «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» για την περίοδο 2006-2012, ένα στα δύο σκουπίδια της θάλασσας είναι πλαστικά και ακολουθούν τα χάρτινα, τα μεταλλικά και τα γυάλινα.
Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν πλαστικά καπάκια και μπουκάλια και ακολουθούν άλλα πλαστικά κομμάτια άγνωστης αρχικής χρήσης, καλαμάκια, κομμάτια χαρτιού και αλουμινένια κουτάκια.
Η πλειοψηφία των σκουπιδιών αυτών, βρίσκεται στις ακτές και κοντά σε αυτές, όπου πετιούνται από λουόμενους ή μεταφέρονται εκεί μέσω ποταμών, ανέμου ή θαλάσσιων ρευμάτων.

Παράλληλα σημειώνεται, ότι παγκοσμίως τουλάχιστον 1.000.000 πουλιά και 100.000 θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν κάθε χρόνο από πλαστικά, ιδιαίτερα από πλαστικά καπάκια που υπάρχουν ή ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και άλλα σκουπίδια που καταλήγουν στο περιβάλλον. Και ας σημειωθεί, ότι το πλαστικό δεν βιοδιασπάται, μέχρι και 450 χρόνια!
Παράλληλα, η ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών είναι δύσκολη υπόθεση, αφού αν τοποθετηθούν μαζί με τα πλαστικά μπουκάλια, επειδή δεν λιώνουν στην ίδια θερμοκρασία, αφού προέρχονται από πλαστικό διαφορετικής υφής και αντοχής, ενδέχεται να καταστρέψουν ολόκληρη την παρτίδα ανακύκλωσης. προς τήξη. Έτσι η διαδικασία αυτή επειδή είναι πιο σύνθετη, κοστίζει περισσότερο και τελικά θεωρούνται λιγότερο κερδοφόρα στην αγορά, με συνέπεια πολλές εταιρείες ανακύκλωσης να μην τα δέχονται.

Πηγή : makeleio.gr

Μούσι, γόβα και καυτό ράσο από αρχιμανδρίτη - Φωτογραφίες ΣΟΚ


Σοκάρουν οι φωτογραφίες αρχιμανδρίτη της Πελοποννήσου ο οποίος ποζάρει στο φακό με γούνα, στρας και μάσκαρα!...


Πρόκειται για κληρικό ο οποίος φέρεται να είναι πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου συνεπώς υπάγεται στο Νέο ημερολόγιο και δεν είναι Παλαιοημερολογίτης!

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τα γνωστά πάρτι με στριπτίζ που κάνουν οι “άγιοι” αυτοί πατέρες της εκκλησίας μας!

Δείτε τις φωτο:

gouna

gouna1-293x600

Πάτρα ΤΩΡΑ: Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Μαιζώνος-Οδηγός παράτησε το αυτοκίνητό του στα Δικαστήρια και προκάλεσε "έμφραγμα"

φωτο αρχείου

Ειδικότερα στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Γούναρη, ακριβώς στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου σταθμευμένο αυτοκίνητο μπλόκαρε λεωφορείο που έστριβε από τη Γούναρη, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές των αυτοκινήτων και στις δύο οδούςΣτο σημείο έχει έφθασαν αστυνομικοί της Τροχαίας και αναζητούν τον οδηγό !

Πηγή : thebest.gr

Πάτρα: Φοιτήτρια η 19χρονη που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο έξω από το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" - Σοβαρά τραυματισμένος ο 22χρονος οδηγός του δικύκλου

Πάτρα: Φοιτήτρια η 19χρονη που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο έξω από το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" - Σοβαρά τραυματισμένος ο 22χρονος οδηγός του δικύκλου Μοιραία για την κοπέλα η σύγκρουση δικύκλου με ΙΧ κοντά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Υπέκυψε στα τραύματά της 19χρονη, κάτοικος Πατρών, μετά το τροχαίο που σημειώθηκε στις 11.10 το βράδυ της Τρίτης, στην Πατρών - Κλάους, απέναντι από τον υποσταθμό της ΔΕΗ και κοντά στο Νοσοκομείο "Άγ. Ανδρέας". Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ. Η κοπέλα επέβαινε στο δίκυκλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα κατάγεται από το Ληξούρι και στην Πάτρα ήταν φοιτήτρια.
Σοβαρά τραυματισμένος είναι και ο οδηγός του δικύκλου, 22 ετών και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα
Σύμφωνα με την αστυνομία το δίκυκλο κινείτο από τον κόμβο του Κούκου με κατεύθυνση την Πάτρα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σφοδρά με ΙΧ που οδηγούσε μια γυναίκα ηλικίας, 37 ετών. Στο τροχαίο ενεπλάκη και τρίτο όχημα, με επίσης γυναίκα οδηγό , το οποίο ακολουθούσε το πρώτο ΙΧ και με το οποίο συγκρούστηκε.
Την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.
Η Τροχαία Πατρών ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Πηγή : thebest.gr

Quiz : Η πατρινή τραγουδίστρια και το style που ξεχώρισε ...


Αρκετές τραγουδίστριες παρέλασαν από την θεματολογία των αναρτήσεων του Patra Gossip News .Gr , κατά την διάρκεια της περασμένης βδομάδας . Μια όμως κατάφερε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας . 

Ιδού η αποκάλυψη : ΕΔΩ

Πάτρα: "Εφυγε" από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΟΚΠΕ Ανδρέας Ανδριόπουλος - Απώλεια για τον τοπικό Πολιτισμό

Πάτρα: "Εφυγε" από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΟΚΠΕ Ανδρέας Ανδριόπουλος - Απώλεια για τον τοπικό Πολιτισμό Όρθιος παρά τα προβλήματα υγείας μέχρι την τελευταία ώρα

Εφυγε πριν λίγη ώρα από τη ζωή ο Ανδρέας Ανδριόπουλος Πρόεδρος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών-Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που επι σειρά ετών διοργανώνει το Φεστιβάλ Πάτρας θεσμός Αρχαίου Δράματος
Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, πλην όμως αυτό δεν είχε σταθεί εμόπόδιο στο να συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές δράσεις του Φεστιβάλ και της πόλης.
Οραματίστηκε και υλοποίησε από το 1981 την ίδρυση του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του οποίου ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος.
Ως επικεφαλής του Οργανισμού που ήταν και φορέας υλοποίησης του Φεστιβάλ Πάτρας, είχε φιλοξενήσει στην πόλη μεγάλες παραστάσεις κορυφαίων θεατρικών σχημάτων καθώς και συναυλίες με πασίγνωστα ονόματα της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας σκηνής.
Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος χημικός στο επάγγελμα, είχε επί σειρά ετών διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων αξιωματικών, ενώ στην διάρκεια της πολυετοιύς δράσης του στον χώρο του Πολιτισμού είχε αναπτύξει και πλούσια κοινωνική δράση. Με τον θάνατό του αφήνει μεγάλο κενό, ενώ όλοι θα έχουν να θυμούνται τον ανοιχτό και πλατειά κοινωνικό του χαρακτήρα.
Δυσαναπλήρωτο το κενό για τους δυο γιους του εκλιπόντος, τον Ανδρέα και το Μάριο.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί από την οικογένειά του το πρόγραμμα της κηδείας του, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.
Πηγή : thebest.gr

Και μια καλή είδηση - Η "Αθηναϊκή Ζυθοποιία" ενισχύει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Πάτρας

Και μια καλή είδηση! Η "Αθηναϊκή Ζυθοποιία" ενισχύει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Πάτρας  Τι ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους

Οι καιροί υπαγορεύουν αλλαγές και προσαρμογή στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Υπό αυτό το πρίσμα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αλλάζει τη δομή της παραγωγής της και ήδη χθες αυτή ανακοινώθηκε στους εργαζομένους.
Η Αθήνα γίνεται κέντρο καινοτομίας με ενισχυμένο χημείο και ομάδα καινοτομίας, έτσι ώστε να παραχθούν νέα προϊόντα. Το μοντέλο παραγωγής που θα εφαρμοσθεί στην Αθήνα θα προσομοιάζει με αυτό της μικροζυθοποιίας. Αυτό, βεβαίως, σημαίνει ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες θα ενισχυθεί η παραγωγή στα εργοστάσια της εταιρείας στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.
Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και εντάσσονται σε επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας, που για το επόμενο έτος θα ανέρχεται συνολικά στα 19 εκατ. ευρώ, όπως γράφει η Καθημερινή. Οι αλλαγές συχνά έχουν και τίμημα και αυτό που προβληματίζει τους εργαζομένους είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε άλλη θέση.
Πηγή : thebest.gr

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...